Magnesium vermindert neerslachtigheid

Magnesium

Een recente studie bij meer dan 100 personen toont aan dat dagelijkse magnesium supplementen neerslachtigheid verminderen. Magnesium bleek zowel effectief als veilig te zijn bij het verminderen van lichte tot matige neerslachtigheid.

Wereldwijd kampen meer dan 350 miljoen mensen met neerslachtigheid en afwijkend psychisch functioneren. Dit kost de samenleving jaarlijks enorme bedragen. Een eenvoudig en goedkoop supplement van magnesiumchloride blijkt in deze nieuwe studie een milde tot matige neerslachtigheid in slechts 2 weken te verminderen, en dit zonder ongewenste bijwerkingen.

De studie werd geleid door Emily Tarleton van de Universiteit van Vermont. Zij stelt dat de resultaten veelbelovend zijn, omdat men behoefte heeft aan aanvullende behandelingsmogelijkheden voor neerslachtigheid die zowel effectief, goedkoop als veilig zijn. Het feit dat een supplement met magnesium neerslachtigheid zo effectief vermindert, wordt door de onderzoekers beschouwd als een belangrijke bevinding.

Magnesium vermindert neerslachtigheid – zowel doeltreffend als voordeligDe resultaten van de studie tonen aan dat magnesiumsupplementen zowel effectief als veilig te gebruiken zijn voor mensen met een milde tot matige neerslachtigheid. Meer dan 125 volwassenen met een milde tot matige neerslachtigheid namen deel aan de 6 weken durende studie.

De helft van de deelnemers kreeg dagelijks placebo’s, terwijl de andere helft 248 mg magnesium kreeg. Alle deelnemers werden twee keer per week onderzocht op symptomen van neerslachtigheid.

De groep die dagelijks magnesiumchloride kreeg toegediend, ervoer al na 2 weken een significante verbetering in hun neerslachtigheid en innerlijke onrust. De symptomen verbeterden ongeacht geslacht, leeftijd en gebruik van andere medicatie, en alle deelnemers verdroegen de magnesiumsupplementen goed.

Het interessante is dat meer dan 60% van de deelnemers zei magnesiumsupplementen te zullen blijven gebruiken.

De onderzoekers gaan nu soortgelijke studies doen bij nog meer mensen.

Crystal Mind met magnesium vermindert neerslachtigheid

Het is dan ook niet zonder reden dat Crystal Mind magnesium bevat. Crystal Mind is het eerste product op de markt dat magnesium combineert met een hoog en natuurlijk gehalte aan het essentiële vetzuur omega-3 EPA. Het is niet alleen magnesium dat neerslachtigheid vermindert. Ook Omega-3 EPA en B-vitaminen staan hierom bekend. Het is juist deze speciale samenstelling van ingrediënten die Crystal Mind zo uniek maakt.

Crystal Mind is een in Noorwegen ontwikkeld product op basis van Crystal Oil, een speciaal ontwikkelde omega-3 bron die rijk is aan EPA vetzuur. Crystal Oil heeft van nature een hoog gehalte aan het omega-3 vetzuur EPA, maar een laag gehalte aan DHA. Onderzoekers zijn het er nu over eens dat dit het beste is voor de normale werking van de hersenen.

Naast omega-3 EPA bevat Crystal Mind ook magnesium, zink, vitamine B6, vitamine B12, folaat, vitamine D3 en het vetzuur GLA, ingrediënten die de normale functies van de hersenen versterken en bijdragen tot normale psychologische functies.

Het is algemeen bekend dat capsules 2-3 keer beter worden opgenomen dan tabletten. Dat is waarom Crystal Mind zo effectief is, zelfs in kleinere doses.

Probeer Crystal Mind
Nu slechts € 24,95 voor 4 maanden


Bronnen:

Role of magnesium supplementation in the treatment of depression: A randomized clinical trial. Tarleton et al., PLOS ONE. 2017, June 27

Over-the-counter magnesium tablets can banish the blues in just TWO WEEKS without the side effects associated with antidepressants

Science Daily: With health care cuts looming, low-cost magnesium a welcome option for treating depression


Lees hier meer over Crystal Mind

Share: